GoTo Naverne-CUK.dk

Historie

Foreningen har egen hjemmeside - se: cuk-frederikssund.dk
 
 
NAVERHULEN I FREDERIKSSUND:

EN FORENING BLIVER TIL:

Den 24. maj 1971, blev der holdt stiftelsesmøde på restaurant "Kalveøen". Det var det første møde i forbindelse med at stifte den nye Naverforening i Frederikssund. 35 personer var mødt op, blandt dem en del Navere fra Hillerød og København.

Murer Jørgen Schaffer var initiativtager til dette møde. Efter mange spørgsmål og svar, viste det sig at man kunne finde 15 medlemmer blandt de fremmødte, der kunne være med til at stifte foreningen.


Den 21. juni 1971
Blev der holdt stiftende generalforsamling. Mødet blev holdt i Snedker- og tømrerforbundets lokaler. Der var en varm, god og stor tilslutning.

Foreningen blev stiftet og Jørgen Scaffer kunne meddele, at den første medlemsbog ville blive udleveret til en kok der skulle til Japan.

Kort tid efter kom den gode meddelelse om at et medlem af foreningen havde fået tilbud om et lokale hvor hulen kunne etableres. det første hulemøde blev holdt den 13. august 1971 på Elsenbakken i Frederikssund i lokaler som et medlem, Fabrikant Hans Jensen, havde stillet til rådighed.
Der blev indmeldt 20 medlemmer.

Det lykkedes den nye betyrelse at finde et rundt bord i god forarbejdning, så alle kunne nu se frem til indvielsen, den 11. september 1971.
Borgmester Jørgen Christiansen, skulle afsløre det runde bord til indvielsen, hvor der var mødt 70 personer.

Frem til maj 1973, havde Naverne i Frederikssund mange aktiviteter bl.a. udflugt til Vikingespil, Sct. Hansaften, pinsestævne og grillaften med lam på spid. I samme periode blev der sendt omkring 20 unge til udlandet.

Jagten efter nye lokaler lykkedes, da Naverne fandt et 42 kvadratmater stort lokale på Græse gl. skole. For at gøre lokalet brugbart, skulle der først lægges over 1200 frivillige arbejdstimer i arbejdet med at lave nyt loft og beklæde væggene, hvor mere end 250 stykker gammelt håndværktøj blev sat op. Desuden blev der indrettet nyt køkken. Den 11. september 1973 blev Hulen i Græse gl. skole indviet, med 90 deltagere, hvor Borgmester Jørgen Christiansen var æresgæst. Han overrakte en Willumsen reproduktion til Hulen, - for som han sagde: "Den store kunstner var også en Nav".

Gå tilbage til Danmark

To top