GoTo Naverne-CUK.dk

Det Jyske Naverstævne

Det Jyske Naverstævne i Randers

Der har før i tiden ofte været tanker fremme om at at søge arrangeret Fælles udflugter med de forskellige Jyske Afdelinger, men det er ikke før blevet til virkelighed. Ganske vist har Århus og Randers besøgt hverandre et par gange, men denne gang var det meningen at arrangere et virkeligt stævne.

Efter flere forhandlinger mellem de tre afdelinger: Århus, Ålborg og Randers blev det besluttet at afholde Stævnet i Randers, søndagen den 13. juli. Der var forud fra Randers navernes side gjort alt for at få Stævnet så festligt som muligt. Allerede lørdagen forud ankom størsteparten af Ålborg naverne og efter en behagelig og gemytlig Huleaften i Randers blev de indkvarterede hos de forskellige herboende Naver.

Næste morgen var vi alle ude på Banegården for at tage imod Århus naverne.
Efter at en sang var sunget, drog vi  i gåsegang med et orkester i spidsen. Også flere faner var anbragt i toget, således et par med påskriften ”Jysk Naverstævne i Randers” og ” Vi er håndværkersvende glade”.
Dette optog vakte gevaldigt opsigt da det drog igennem den flagsmykkede by( Det var ganske vist for Sønderjyderne de flagede).

I Hulen blev der spist frokost med god appetit og givet mange taler og solonumre. Århus Naverne havde mødt med en overraskelse: De mødte nemlig med deres eget Naver - Mandolinorkester, som gav mange numre og gjorde vældig lykke. Efter middagspausen drog vi ud for at se byens omegn og endte på byens populære forlystelssted ”Skovbakken”.

Der blev nu atter gået i gåsegang gennem byen og her gjorde vi for alvor lykke. Folk stod langs fortovene og betragtede de glade Naver. Derefter blev der spist til aften i Hulen, hvor Naverne mindedes de gode gamle dage  og havde det rigtigt gemytligt.

Nu var den dejlige dag allerede til ende da de fleste af Ålborg naverne drog hjem med 7-toget, og Århus naverne et par timer senere. Alle var enige om at have tilbragt et gemytligt samvær og haft en herlig tur, og der herskede enighed om, næste år at foretage et lignende stævne.

Randers, i juli 1919
Med skand. Hilsen
Gustav Nelson, Formand