GoTo Naverne-CUK.dk

Årets Naver 2015 i Nakskov

Carl-Otto Enevoldsen

Carl-Otto Enevoldsen

  • Carl-Otto Enevoldsen blev Nav i 1968 i Düsseldorf

  • Carl-Otto Enevoldsen er medlem i CUK-Frederikssund

  • Carl-Otto Enevoldsen blev æresmedlem i CUK-Frederikssund i september 2014

Carl-Otto Enevoldsen – Frederikssund

Carl-Otto Enevoldsen født i Rørvig(2 mdr. for tidligt men kom trods alt, heldigvis på min fødselsdag) d.29.9.1946 - ja, Mikkelsdag 1946, ydermere en søndag, det kan da kun betyde et lykkeligt og heldigt liv! eller?
 
Jeg overstod mine kontaktmæssige læretid som blikkenslager og vvs i 1966, derfra startede det hele vist.
 
I roklubben havde vi en rochef der hed Kaj Erland, han var en spændende mand, fortalte tit om sin rejsetid i naverne, det gjorde den unge mand nysgerrig, så en rokammerat (murer) Thorkild og jeg besluttede ikke særlig overvejet at starte hans motorcykel smutte til Tyskland og finde noget arb. turen gik fra Nyk. Sj. via Oddelinien, af sted det gik, 1. stort vandrehjem i Århus en overnatning og videre, næste stop Vejle, men den gl. Ariel motorcykel kunne ikke trække os op fra Vejle (bakkerne var, sku’ for stejle) så vi søgte arb. der men ak der var ikke en skid at lave, efter megen besvær måtte vi tage til takke med en hyre på en gl. nittet skude der sejlede med skærver fra Lomma i Sverige til havnebyer i Jylland, det var ikke særlig spændende men god kost når kokken lavede det, kokken var også styrmanden og samtidig skippers kone, vi fik dog anden hyre på lidt mere langfart, nu gik turen fast i 12 måneder ml. England og nord Spanien over biskain, i de 12 måneder min sejltid varede, var jeg sku' søsyg i 14, sandt at sige søen er ikke lige noget for mig, jeg er utrolig glad for alle de broer vi har i dk.
 
Efter den mislykkedes naver tur, fik jeg kontakt med og besøgte Valdemar Petersen i Hillerød (mange kender ham sikkert) han kunne det med at få unge svende ud, af sted det gik jeg havde en kassebeholdning da turen var betalt kontanter 500,00Kr. (dog med en færgetur over Østersøen) i Maj 1968 med mål i Düsseldorf, alt gik fint 1. nat i Düsseldorf var på byens 3. dyreste hotel hvilket Otto Krøll morede sig meget over da han hentede os og kørte og på herberg dagen efter, jeg blev meldt ind i naverne d. 1. juni 1968 af den meget gode Otto Krøll, der var en weekend vi fik fint besøg fra HB blandet Hans Ringdom og TH.

Vi skulle som Otto Krøll sagde en tur til en lille by ved navn Merch i Luxemburg, vi kørte forbi Moselen, hvor Otto forklarede noget om en vinfest, som han sagde, har man været til vinfest i Moselen og kan huske det har man IKKE været til vinfest, (jeg har dog senere oplevet de skønne vinfester der, har jeg fået fortalt) i Merch blev der startet en afdeling af SCUK lige den weekend.

Efter karnevallet i Düsseldorf og som kutymer der er at man sidste dag går ned til Rhinen og vasker sin pung (penge) for at bevidne den er tom og uartighederne samtidig er skyllet ud, ren blev den sku' ikke i det grumsede industrivand, Düsseldorf var en rigtig god start.

Så videre det gig til Zyrick, overflytning 1. onsdag på Hottinger Plads (her lå hulen) det var meget højtideligt Formanden bød velkommen, arbejdet var fint nok her tjente jeg jo penge så jeg kunne komme ud og se det skønne Schweiz, af festligheder kan jeg varm anbefale Pheffermyhlen, Den Spanske, Salmen og ikke at forglemme den nordiske roklub (den lukkede aldrig om lørdag)trods jeg er gl. roer var det ikke meget det blev til af det, tror festlighederne var morsommere. jeg var i Schweiz i 1 ½

Derfra gik turen til Luxembourg Merch, derfra husker jeg ikke meget, fik hurtigt arb. men alt var så billigt selv skatten var lav, der var vist mange fester, jeg tror jeg var der i 1/2 år.

Nu ville jeg en tur for 1. gang hjem til dk. 

Det gik ikke i dk. jeg var ikke færdig men skide rastløs hvilket betød en tur til Færøerne Thorshavn der var jeg i 1 1/2 (jeg vidste ikke der var en naverhule i Thorshavn).

Jeg fandt en sød Færøsk pige, det blev alvorligt, vi flyttede dk. giftede os fik en sød datter Pia, alt var lykke lige indtil jeg igen blev rastløs og ville af sted, det var familien ikke opsat på så det smuttede det samme gjorde jeg.

Denne gang gik turen til Grønland Marmorilik, Grønland har jeg været i rigtig mange gange til og fra, husker ikke lige hvor mange Grønland er utroligt smukt, lige med undtagelse at Thule air base (Verdens største grusgrav) 
Grønland har vel "taget"ca. 10 år af mit liv her sluttede mine rejseaktiviteter.

Nu er jeg medlem i Frederikssund, det er en dejlig aktiv afdeling gode kammerater god bestyrelse, (tordenskjolds soldater findes også her) Jeg glæder mig hver gang at møde gode naver og ikke mindst Navervenner over alt, 
 
Jeg vil slutte med ordene MANGE TAK FOR UDNÆVNELSEN AF ÅRS NAV 2015, den titel er jeg utrolig stolt af mange tak!!!

Med de gamle kroer
Carl-Otto Enevoldsen
COIM