GoTo Naverne-CUK.dk

Årets Naver 2006 i Frederikssund

Arthur Nielsen - Stockholm

  • Arthur Nielsen Blev Nav i 1954 i Stockholm

  • Arthur Nielsen blev hurtigt medlem af bestyrelsen som sekretær og fik snar mange andre opgaver

  • Arthur Nielsen opnåede 50 års jubilæum i CUK-Stockholm.

  • Arthur Nielsen blev bisat i Nacka Kirke den 11.juli 2013.
    Ære være hans minde.

 

 

Arthur Nielsen - Stockholm

Jeg blev født i Aarhus den 17 februar.

 Med toget fra København ankom min moder, som efter ankomsten til Århus fødte mig der, rejsens slutstation var ellers Aalborg. Nogle dage efter sov mor in og begravningen skete i Århus, I en tøjkorv og med toget forsatte så rejsen til Aalborg og jeg blev inskrivet på et børnehjem, der jeg boede til jeg var ca. 20 år.

 Min læretid begyndte som koklærling först ved et af byens førende pensionat for foretninsfolk, Frk. Buss pensionat og siden på Hotel Phønix Aalborg, der blev det ofte lange arbejdsdage til langt hen på natten, så det fik jeg nok af. Efter krigsslutet vilde jeg så prøve noget nyt - arbejde i udlandet - for at slippe lange arbejdsdage og natarbejde.

 I 1949 i Aalborg åbnede et formidlingskontor, der tilbudet var at få  arbejde i Stockholm, der fik man tage det arbejde som fandtes der, nogle kammerater fra Aalborg arbejdede allerede der på en Metalfabrik, så jeg fik arbejde der trods at det var så helt nytt for mig, jeg fik tilbud som svarver og det gik godt, blev så efter nogen tid Formand og tillidsmand samt var der i 15 år. Firmaet flyttede så til et nyt område. Vid en ny arbejdsplads, Atlas Copco, fik jeg så begynde som lagerformand og efter et par år blev det kontorsarbejde ved ekonomikontoret med redovisning til bogføringen samt blev personalens representant til Aktieselskapets bestyrelse i 6 års tid.

 År 1954 fik jeg så kontakt med Naverklubben i Stockholm, en stor forening med ca. 200 medlermmer, der blev jeg hurtigt invalgt i bestyrelsen som sekretær og fik snart mange andre opdrag og har været trogen medlem der i mange år og 50 års medlemskab. Gennem alle åren har det også blevet en del små rejseophold i udlandet som også satte sine spor i form af forskellige sygdomstid med hjerte og mavebesvær, ja det er vad arbejdslivets gaver giver for godt arbejde, i bl. andet fra Belgien og Norge.

Mange herlige Naver både nuværende og Naver som slutede sin rejsetid og som med sine rejseminders beretninger har beriget mange Navermøder og fester vilket har medverket til at vore Naverforeninger stadig består.
Tak til alle Naver i in og udlandet for min udnävnelsen til årets Nav år 2006.

Med naverhilsen Arthur Nielsen, Stockholm"