GoTo Naverne-CUK.dk

Årets Naver 1992 i Frederikssund

Bent Sigurd Pedersen - Kolding

  • Bent Pedersen blev Nav i 1952 i Göteborg

  • Bent Pedersen blev udlært modelsnedker i 1942

 

Bent Sigurd Pedersen – Kolding

Bent Sigurd Pedersen var født i København, kom i lære som modelsnedker og var en lille spinkel fyr. Efter 5 og et halvt år i lære var Bent ikke så lille mere.

Det var i 1942 Bent blev udlært, men udlært bliver man vel aldrig siger Bent filosofisk. Den 5 maj 1950 tog Bent på fodtur mod Gøteborg og på lift nåede Bent Gøteborg om aftenen. Dagen efter fik Bent arbejde på et skibsværft som nittedreng. Det varede et par uger, hvorefter Bent søgte job i støberiet, det smagte altid lidt af modeller og gav mere i løn.

Nu skulle der spares sammen til værktøj. Der blev også sparet penge samme, men havde mødt en sød pige, Karen, så det blev til 2 nye cykler i stedet for værktøj, så arbejdet på støberiet gik videre til juli 1951.

Bents broder Børge var kommet til Gøteborg i september 1950, en kammerat Vagn Aage, som var medlem i naverne i Gøteborg og de tre blev enige om at de ville en tur til Norge. De pakkede ranslen med deres få ejendele og startede turen kl. 6.00 fra Gøteborg.

Det var en skøn dag og de var i Uddevalla kl. 17 samme dag, de tog ind på campingpladsen og skulle sætte teltet op, men teltstængerne lå i Gøteborg. Et par grangrene blev fundet i skoven og de kom i seng og snorksov. Næste dag gik det videre mod Norge, efter ca. 50 km nåede de Svinesundsbroen og grænsen. Kl. 21 gik de til en bondegård, og efter at have afleveret tændstikkerne fik de lov at sove i laden. Næste morgen lå deres ejendele og en stor pakke mad på trappen. Der var ingen hjemme så de fik ikke sagt tak. De nåede til Oslo kl. 17 og søfartsformidlingen.

Nu ud til campingpladsen, op med teltet og i bad. Om morgenen fik Børge, som er elektriker, hyre, men vi fik ikke job. Så blev det lørdag aften og vi dellede vores penge 42,25 kr. til hver. Søndag morgen vinkede jeg farvel til Vagn. Bent fortsatte på må of få og endte i Moss, reparerede døre og vinduer hos bønderne mod mad og logi. Efter 14 dage var Bent i Göteborg igen. Blev boende der i 17 år. Rejste til Kolding 1967.

Ib Strange"