GoTo Naverne-CUK.dk

Årets Naver 1991 i Århus

Hans Kunø Christensen - Silkeborg

  • Hans Kunø Christensen blev Nav i 1948 i Winterthur i Schweiz

  • Efter et kort ophold i Oslo blev Hans Kunø Christensen genindmeldt i CUK- Stockholm

  • I 1952 vendte Hans Kunø Christensen hjem til Silkeborg, hvor man blev medlem.

  • I 1959 blev Hans Kunø Christensen valgt til formand for CUK-Silkeborg.

 

Hans Kunø Christensen – Silkeborg

Hans "Padborg", Født i Struer, kom i lære i 1937 og udlært som smed og maskinarbejder.

Hans var ansat i DSB 1942 - 1944, som lokomotivfyrbøder. Udsigten til at være i en stilling på livstid var skræmmende så 1946 blev stillingen opsagt. Hvorefter Hans rejste til Stockholm og fik arbejde og kontakt med naverne. Januar 1948 fik Hans arbejde i Winterthur i Schweiz og blev indmeldt i Zürich C U K.

Efter 8 måneders arbejde rejste Hans gennem Schweiz, Italien, Frankrig, Belgien, Holland og Tyskland til Silkeborg, turen foregik dels til fods og dels på autostop.

Det blev kun til et forholdsvis kort ophold hos moderen, derefter rejste Hans til Norge fik arbejde i Oslo i 4 måneder, hvorefter han rejste tilbage til Stockholm og blev genindmeldt C U K i Stockholm.

Hans fortæller at Stockholm og Ingarø kom til at stå hans hjerte nær. Her blev Hans gift med Marie og deres første søn blev til her.

Boligforholdene var dengang miserable så i oktober 1952 besluttede de at vende tilbage Danmark.

Hans fik arbejde i Silkeborg og gik ind i Silkeborg C U K. I 1959 døde foreningens mangeårige formand Volmer Simonsen og Hans blev valgt til formand. Med gode naverkammeraters hjælp har Hans ledet foreningen i C U K's ånd.

Ib Strange"