GoTo Naverne-CUK.dk

Årets Naver 1990 i Slagelse

Lillian Riel - København

  • Lillian Riel  blev Nav i 1959 i København

  • Lillian Riel har haft tillidsposter som revisor for såvel lokalkassen som Hovedkassens regnskaber

 

Lillin Riel – København

Københavns afdeling kan fejre sin første kvindelige jubilar, damefrisør Lilian Riel.

Den 27. december 1959 blev Lilian, tillige med sin nu afdøde mand Tom, optaget her i afdelingen. Det skete ved en kegleaften.

Tom havde fået tilbudt en stilling i Zürich og rejste derned i Januar 1954, men kom hjem i påsken samme år for at blive gift med Lilian, hvorefter de sammen tog tilbage til Schweiz. Arbejdstilladelse var ikke til at få på dette tidspunkt.

Hun søgte optagelse i CUK men nej, sagde daværende formand Hans Rasmussen, og ville ikke optage hende. I december samme år, fik Tom imidlertid et job som han havde søgt i Sverige, og i januar 1955 kom de til Gøteborg, hvor Tom blev bestyrer for en salon. Efter et halvt år fik Lilian også job på samme salon.

De blev optaget i CUK med ordene "Det var du længe om".

Inden de blev for gamle til at prøve noget nyt syntes de, at de hellere måtte tage hjem til Danmark og i 1957 startede de en salon på Østerbro.

Efter en tid blev Tom syg, og de fik en af deres venners søn fra Gøteborg, Leif Kjellerup, til at komme for at vikariere for ham.

I september 1965 døde Tom, og Lilian stod nu alene tilbage med salonen, som hun drev på egen hånd i en del år, inden hun lagde op grundet på, at hendes hænder ikke mere kunne tage det hårde arbejde, og nu nyder hun tilværelsen. Hun er et meget interesseret medlem og har haft tillidsposter som revisor for såvel lokalkassen som Hovedkassens regnskaber.

Det er også hende der broderer de miniaturebannere, som bliver skænket de afdelinger til afløsning for Stævnebanneret, og som har haft stævnet det foregående år. Hun har mange venner, og hun tager gerne til Ingarø hver sommer i et par måneder for at nyde samværet med stockholmerne.

 Ib Strange"