GoTo Naverne-CUK.dk

Årets Naver 2018 i Aalborg

Årets Naver 2018

 

Tak for udnævnelsen til Årets Nav.

Egentlig har jeg jo altid været med i Naverne. Min far, Ib Strange, var medlem af Naverne i mange år og helt fra da jeg var lille har jeg været med til Naverarrangementer som f.eks. Lam-på-spid i Framlev og i Frederikssund, fugleskydning i tømrermesterens hal i Krejbjerg og kegling, hvor vi børn fik en sodavand og havde jobbet med at lægge kuglerne op på banen, så de kunne rulle retur.

Og særligt husker jeg de meget gamle Navere, der dårligt kunne drikke en kop kaffe fordi de rystede på hænderne
undtagen lige når de skulle drikke snaps; så kørte den lige op til munden uden den mindste rystelse.

Og når vi i dag synger Naversange i Hulen kan jeg stadig høre hvordan murermester Knud spillede til på sin banjo (eller hvad et nu var, han spillede på?). Når man som jeg har været Naverbarn og faldt i gryden allerede som lille var det en helt naturlig beslutning at jeg skulle ud i verden for at se mig om.

Første arbejdsophold var med en kirkelig højskole, hvor vi rejste over land til Indien og retur
og i tre måneder arbejdede på et danskstøttet hospital. En spændende rejse som bestemt gav smag på mere.

Derpå fulgte et år som pedel på en kostskole for døve i Jordan, flere sæsoner med

socialt arbejde blandt vestlige rygsækrejsende i Indien og Nepal samt afsluttende

tre måneder med undervisning i Bangladesh. I Bangladesh stod der en pige og

smilede og så var det slut med det rejseliv…

Efter oprindelig at have arbejdet som tømrer, blev jeg lærer fra Nr. Nissum og har efter et år som underviser i Blå Kors arbejdet i folkekirken
først 14 år med at lave aktiviteter i kirken og siden 2013 som kordegn, hvor jeg passer kirkekontoret og kirkens regnskab m.v.

Jeg blev indmeldt i 1985 mens jeg arbejdede i Jordan og er nu medlem i Århus. I 2012 blev jeg valgt som CUK’s webmaster og står for vedligeholdelsen af CUK’s

medlemsliste.

Og ved Pinsestævnet i Aalborg blev jeg så kaldt op og af HB’s formand udnævnt til Årets Nav. Det er en udnævnelse, som jeg er meget beæret over og gerne vil takke for
og som jeg forsøgte at sige i min overraskelse i den improviserede takketale, så er der mange andre, der også bruger mange timer på Naverbevægelsen.

Så min tak skal også være til alle, der gør en indsats med at få foreningerne til at køre ved f.eks. at tage en tjans i bestyrelsen, sørge for kolde øl til Svendene og tager opvasken bagefter.

Tak for udnævnelsen til Årets Nav 2018.

Ole Michael Strange, webmaster for CUK og medlem i Århus

a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a